Med smärtan härjandes i kroppen

Det är helt klart tufft att leva med smärta, med det är många som gör det och får kämpa varje dag för att orka med vardagen. Smärta som orsakas av inflammation ger oss en hettande och molande ständig värk. Därför har de med kronisk inflammation ofta brist på energi och ork. Det är inte så konstigt egentligen då det krävs en hel del för att orka med saker och ting medan kroppen utkämpar ett krig, vem som helst skulle vara trött. Hur behandlar man då en kronisk inflammation såsom reumatism? Idag finns det ingen medicin som tar bort inflammationen helt och den är kronisk. Men det finns saker och läkemedel som kan lindra besvären.

hallon i en skål

Att ständigt ha värk i kroppen är otroligt tröttsamt och för den som har reumatism vet att det finns vissa saker som gör symptom bättre och sämre. Men det är inte alla som har riktig koll på vad man kan göra för att lindra besvären. Ett sätt är helt klart att faktiskt äta enligt den antiinflammatoriska dieten eller IFD som det förkortas. Även om det inte tar bort sjukdomen så kan det åtminstone lindra den värsta smärtan som härjar i kroppen. Det kan vara värt att testa, exempel på sådant som visat sig hjälpa mot reumatism:

  • Läkemedlet Celebra har tagits fram speciellt för de med reumatism. Läkemedlet är likt andra antiinflammatoriska smärtstillande ett NCAID, det har likt Pronaxen och Naproxen en påverkan på slemhinnorna så risken för att utveckla en tarmsjukdom är istället hög.
  • Mat såsom spenat, lax(och andra feta fiskar), lök och rotfrukter överlag(inte potatis) kan ha en lindrande effekt som det står i ett föregående inlägg:

 Det finns också en del antiinflammatoriska livsmedel som man kan äta för att få en långvarig effekt, en smart sak är att äta fiskoljor som innehåller mycket omega 3. Lax, makrill och andra feta fiskar har det naturligt i sig, om man istället vill ha det i form av matolja så är linfröolja, olivolja och raps det bästa. För den som vill öka sitt immunförsvar så är kryddor som ingefära och gurkmeja riktigt bra!(läs hela inlägget här)