Massage lindrar stress

Massage är ett av de bästa hjälpmedlen för den som vill minska stress och slappna av. Massage har nämligen visat sig ha en väldigt positiv effekt på stresslindring och därför har man till och med börjat erbjuda det för stressade tågresenärer.

I den här artikeln kan man läsa om att man kommer att börja erbjuda massage på närtågen i Finland efter att konceptet blivit lyckat i Tyskland. Massagen är en nack- och axelmassage som kostar mellan sju och tolv euro. Varför man valt att testa detta är för att massage kan vara ett bra sätt att ge stressade resenärer lite avkoppling på väg hem från jobbet. Om försöket blir lyckat är det inte helt omöjligt att man i framtiden kommer att erbjuda massage på fler rutter.

Massage har flera hälsofördelarAvslappnande massage

Att massage kan lindra stress vet vi sedan tidigare och bland annat i Svenska Dagbladet kan man läsa om en undersökning som visar att massage är mycket bättre än mental avslappning när det kommer till att minska stress. Båda metoder ger en starkt positiv effekt så länge behandlingen pågår men massagen ger mer långvariga avslappningseffekter. Men massage har inte bara fördelen att den lindrar stress, utan massage har fler fördelar:

  • Ökar blodcirkulationen.
  • Mjukar upp vävnader och muskler.
  • Ökar kroppens allmänna välbefinnande.
  • Stärker immunförsvaret.
  • Ökar koncentrationen.

Fungerar inte mot träningsvärk

Vilken typ av massage som man bör välja beror mycket på vilka problem man har och vad man själv tycker är skönt. De flesta massageställen har flera olika massagetyper att välja mellan och den som vill hitta ett bra massageställe kan exempelvis googla ”massör stockholm”. Om man går och får massage för att man vill bota sin träningsvärk bör man däremot tänka om. I Dagens Nyheter kan man läsa att studier visar att massage inte fungerar för att behandla träningsvärk. Vill man bli avslappnad i musklerna fungerar massagen bra, men vill man få en förbättrad prestationsförmåga med hjälp av massagen så kommer det förmodligen inte att fungera.