Hälsosamt leverne

När man tala om hälsa är det viktigt att förstå att begreppet innefattar alla delar av ens liv så som kost, träning och generella livsstil. Och bara för att du lider av en viss åkomma behöver inte det betyda att du inte kan leva ett hälsosamt liv.

I VF skriver man om hur 25 åriga Emma gick från att vara 130 kilo tung och svårt reumatisk till att gå ner 65 kilo och bli maratonlöpare, vilket visar att allt är möjligt om man bara har viljan. Så även om du sitter där hemma med stödstrumpor, onda muskler och en allmänt skröplig kropp, är Emma det perfekta exemplet på att det går att gå från gravt överviktigt och ohälsosam till att leva ett sunt liv, bara man vågar försöka. Till exempel så skriver VF i artikeln hur Emma hatade att träna, men att hon gjorde detta i alla fall och till slut såg hon resultat, och då började det faktiskt att bli roligare.

Våga ta steget

Enligt en artikel i SvD behövs endast två minuters träning om dagen för att förebygga diabetes, så nu finns det inga ursäkter längre. Till exempel skriver man hur testpersonerna cyklade poå motionscyklar i tio sekunder, vilade en minut och cyklade senare intensivt i tio sekunder till vilket upprepades tills att dessa hade cyklat i totalt två minuter. Och resultatet visade sedan att personerna fick signifikant förbättrad hjärt- och kärlhälsa samt en förbättrad insulinkänslighet. Vad testet också visar är att man inte behöver hoppa in i träningen med hull och hår, utan att det räcker med att börja sakta med två minuter i veckan och sedan kan man trappa upp. För hur det nu än är så blir kroppen både starkare, friskare och mer tålig ju mer du tränar och i DN skriver man att även ens immunförsvar förbättras markant tillsammans med en rad andra faktorer som du kan läsa mer om här.

Kom ihåg

Det är bara du själv som kan förändra din livssituation. Och om du är olycklig, nedstämd och orkeslös kan det vara just träning som är den rätta medicinen så tveka inte att sätta igång med träningen, du kommer definitivt att må mycket bättre än du gjorde före träningen!

355536-apples-and-bananas