Bra mat vid reumatism

När det kommer till reumatiska sjukdomar så finns det väldigt många, men alla påminner om varandra och när det kommer till att göra sitt bästa för att lindra besvären så finns det en viktig gemensam nämnare: sin livsstil. Det är många patienter som upplever att det finns ett samband mellan vad för typ av livsstil man har och sina symptom. Och att ändra sina matvanor kan göra mycket för sitt välmående.

Ta hand om dig genom att ta hand om maten

När man ser rent allmänt så ökar vårt välbefinnande om vi äter en kost som är bra för oss och som innehåller allt det viktiga vi behöver stomma i oss. För att lyckas med det är en bra start att surfa in på matklubben.se för att samla på dig mängder av goda recept. Och vad duska leta efter är det gröna och sköna då det finns forskning som visar på att en vegansk, eller vegetarisk kost. Kött ökar risken för ledgångsreumatism dubbelt så mycket.

”Analyser av en mängd data resulterade i att konsumtion av det som kallas rött kött (allt kött utom vitt kycklingkött) och andra köttprodukter mer än fördubblade risken att insjukna i ledgångsreumatism.”

Den veganska kosten sägs påverka lederna positivt vid reumatoid artrit, men då det är svårare att hålla en sådan kost och få i sig allt man behöver få i sig så gäller det att man börjar intressera sig för matlagning så man på detta sätt tänker långsiktigt. Och när du ser till alla spännande recept det finns så kommer du nog lyckas. Det är gott!